R.I.P <3

24.7.2009: Mi corazón & Lusi

25.7.2009: Uni Pupi, Puun syöjä & Puun purija

26.7.2009: Nasu<3

 

Eli kaikki pikku puput kuoli. :( Emo kani ei tajunnut huolehtia niistä. Kanin pitäisi repiä ennen synnytystä itsestään karvoja ja tehdä niistä pesä poikasille, Peppi ei tehnyt, niin ne poikaset pääsi kokoajan lähtemään sieltä pesästä pois, niin niillä oli vaara paleltua. Ja se ei imettänyt niitä. 3 kuoli nälkään.

Mi Corazón kuoli ensimmäisenä. Peppi oli vahingossa tai tahallaan vahingoittanut sitä niin että sillä tuli suusta tai jostain siitä läheltä verta, ja sen pää oli ihan veressä kun löysin sen häkin pohjalta. :( Oli aika hirveää katsottavaa. Aattelin sitte jo että se on kuollu ja olin jo menossa hautaamaan sitä kun se alko liikkumaan. Onneksi äiti ja iskä tuli just sillon kottiin ni iskä sai hävittää sen.(Väänsi melko varmasti niskat, en jääny kattomaan)  Ku se varmasti kärsi kauhiasti. Se oli sairas, koska emokani tappaa monesti sairaat poikaset.

Lusia emokani oli ensin puraissut pienesti kyljestä, ja sitten se kuoli illalla pesään. Sekin oli sairas.

Seuraavana aamuna kaikki muut oli vielä elossa ja huokasin jo pikkusen helpotuksesta,. Jos se syöttää niitä. (sillon ei ollu ollenkaan varmaa syöttääkö se. kani syöttää vaan kerran päivässä niin sitä ei melko varmasti ehdi alkuun nähdä.).  Mutta kun tulin elokuvista viiden jälkeen kaks oli kuollu. Nyt nälkään. Ne oli aivan luuta ja nahkaa.

Silloin kaksi oli siis vielä hengissä. yksi harmaista, Puun Purija ja kirkaan pinkki Nasu. Hain niille äkkiä kaupasta vauvan maitokorviketta ja syötin muutaman tipan kummallekkin. Nasu alkoi heti piristyä ja näytti vinkuvan lisää(mutta alkuun ei uskalla antaa paljoa kun sen suolisto ei oo tottunut.). Puun Purija ei virkistynyt vaan kuoli nälkään mun syliin. Tämä oli kaikista laihoin. Sen nahka roikku ihan sen päällä. :(

Kello oli puoli seitsemän kun ne sai sen ensimmäisen annoksen. Puoli yhdeksältä yritin antaa seuraavan, mutta se nukkui, eikä sillä ollut nälkä. Vähän ennen kymmentä äiti koitti saaha sille menemään maitoa ja se söi vähäm paremmin kuin kun minä koitin syöttää. 12 aikaan sillä oli nälkä, sillä se söi ihan hyvin mutaman pisaran. Kahdelta yöllä sillä oli kova nälkä ja aukoi suuta siinä välissä kun otin pipetiin lisää maitoa. :D Kuitenkaan ei voinut hirveän montaa tippaa antaa, mutta maha näytti tulevan täyteen ja se jatkoi unia. Heräilin kuitenkin välillä kun se rapisteli heiniä liikkuessaan sen pesässä joka oltiin sille tehty(sen vieressä oli lämminvesipullo ja päällä lämpöä pesässä pitämässä lampaan talja.) ja nostin sen keskelle pesää. Se näytti terveemmältä ja virkeämmältä kuin ennemmin ja se oli pulleampi kuin muut olivat olleet(tuntuu kyllä mahdottomalta että se ois lihonut noilla maitoannoksilla mitä ehdittiin antaa.:D) Kuitenkin neljältä(kello oli kahden tunnin välein soimassa.) kun heräsin syöttämään sitä seuraavan kerran, se oli kuollut. :( (se kuoli puoli neljän aikaan suunnilleen, sillä olin vähän ennen puolta neljää vielä nostanut sitä keskemmälle pesää.)

Jotenkin tyhjältä tuntui kun olin jo sillain tottunut syöttämään sitä ja halusin tosissaan sen selviävän. Mutta sillä oli kyllä tosi pienet mahdollisuudet selvitä, kun se oli niin pieni. Ja yleensäkkin kaninpoikaset ei yleensä selviä jos ei saa äidin maitoa, sillä siinä on kaikki aineet mitä ne tarttee ettei niihin tartu sairauksia. Että sillain se oli paras että se kuoli noin aikaisin. Ois ollut vielä pahempaa jos se ois ehtinyt olla kauemmin meidän hoidossa ja kuollu sitten. Oisin niin tahtonu nähdä minkä värinen siitä tulee, sillä meillä on aina ollut vain mustia ja harmaita poikasia(nyt oli kaikki muut harmaita.). Varmaan vaalea. Sillä oli jo vähän sellaista ihan lyhyttä vaaleaa nukkaa sen iholla. :) söpö.

Nasu oli erilainen väriltään, mutta hoksasin heti kun näin ne poikaset, että tuo on erilainen kuin muut. Se oli yleensä aina pysynyt pesässä tai päässy sinne takaisin, kun muut makoili ihan kylmänä muualla häkissä, sen jäljiltä kun oli lähtenyt hakemaan emolta maitoa. Se sinnitteli ilman maitoa pitempään kun kukaan muu niistä. Se ois elänyt pisimpään vaikka sitä ei olisi syötetty. Lisäksi se eli tuolla maidollakin suhteellisen kauan. Se eli yhteensä 9 tuntia pitempään kuin muut! Se oli erikoinen. :) <3

Tosi harmi juttu, sillä me oltiin jo pitkään haaveiltu näistä poikasista. Siitä on monta vuotta kun meillä oli edelliset poikaset(2007, eri kanilla). Ikinä ennen ei oo käynyt näin, mutta kaikki muut poikueet onkin olleet samalla kanilla. Se oli tosi hyvä äiti. Niitä poikasia ei ikinä tarvinut nostella häkin lattialta takaisin pesään tai huolehtia saako ne ruokaa tai muuta hoitoa.

Mutta Peppi oli kai liian nuori tajuamaan niiden poikasten hoitamista. (Vaikka se siis on hyvinki sukukypsä. Mutta voi se olla vielä mieleltään liian vauva. :) :D)